Zelf doen, wat houdt dat in? →
Positieve gezondheid: oplossing of panacee? →
WMO Magazine juni 2017: Participeren is weer relevant →
Inge van Dommelen en de Wmo-raad: het is een gelukkige combinatie. Sinds de introductie van de Wmo in 2007 maakte ze alle stormen van dichtbij mee: als ambtenaar (provinciaal, lokaal), als lid van de Wmo-adviesraad in Delft én als directeur van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. Nu ze afscheid neemt van de Koepel, blikt ze terug.
WMO Magazine december 2014: 2015, jaar van de tegenspraak? →
De kwaliteit van zorg is in handen gelegd van de volksvertegenwoordiging en de burgers zelf. Tegenspraak is dan ook noodzakelijk om samen te bepalen wat echt nodig is als ‘sociaal vangnet’. De visie van Inge van Dommelen in het Wmo-magazine vanaf pagina 10 en verder.
WMO Magazine december 2013: Vadertje staat, waar staat u voor?
De overheid trekt zich terug, wijzend op de eigen verantwoordelijkheid en eigen kracht. Welke taak heeft de overheids straks dan dan nog? Dat blijft onderbelicht. Hoogste tijd om een aantal antwoorden te verkennen.

Vadertje staat waar staat u voor, p. 1 →
Vadertje staat waar staat u voor, p. 2 →
Vadertje staat waar staat u voor, p. 3 →
WMO Magazine december 2012: Waar is de uitvoerbare visie?
Inge van Dommelen mist in het regeerakkoord een uitvoerbare visie op een sociaal domein waarbij de leefwereld van de burgers het startpunt is.
Waar is de uitvoerbare visie 1 →
Waar is de uitvoerbare visie 2 →
WMO Magazine november 2012: Overheid, regisseer ruimte voor de burger!
Professionals in zorg en welzijn vertonen vaak weerstand tegen nieuw beleid. Hoogste tijd om uit te gaan van de leefwereld van burgers. Gemeenten, instellingen en professionals, burgers en belangenbehartigers moeten niet wachten op kant-en-klare wetgeving, maar elkaar opzoeken. De visie van Inge van Dommelen.
Overheid organiseer ruimte voor de burger →